lauantai 18. heinäkuuta 2009

Puuveneen vuoksi (vai Vuoksi?)

18.7. Savonlinnaan kokoontui hulppea määrä mitä hienoimpia puuveneitä. Pitihän meidänkin siis lähteä katsomaan Puuveneen vuoksi -tapahtumaa. Tarkoituksenamme oli osallistua joukon jatkona paraatiin, jossa veneet ajoivat Iso-Kankaisten saaresta torirannan kautta Riihisaareen. Rantautumisesta emme olleet päättäneet, sillä oli epävarmaa miten laiturista löytyisi tilaa, kun emme olleet etukäteen tilaisuuteen ilmoittautuneet.


Kankaisten saarten itäpuolella Ippe sitte uhohti kaikki kolme veneilyyn liittyvää perussääntöä: Pysy veneessä, pysy veneessä ja pysy veneessä. Lokin jätöksiä kannelta pestessä käsi ei vain tavoittanutkaan katolla olevaa kahvaa, vaan haroi hetken tyhjää ja painopisteen ollessa koko ajan veneen ulkopuolella, ei muuta tarvittu. Molskahdus ja sukellus. Onneksi keli oli mitä mainioin ja Susa hallitsi veneen manöveerauksen, joten pian päästiin harjoittelemaan vedestä veneeseen nousua. Riittävän pitkäkätiseltä se onnistui kohtuullisesti, mutta lyhyemmälle tällaiseenkin veneeseen nouseminen saattaisi olla aika hankalaa.


Loppumatka sitten kuivateltiin vaatteita, mutta ehdittiin kuitenkin myös paraatiin ja ihastelemaan puuveneiden kauneutta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti