lauantai 27. syyskuuta 2008

Siirto Kemiöstä Savonlinnaan

Summanmutikan oston jälkeen ryhdyimme pohtimaan veneidemme talvitelakointia. Kannattaisiko Summanmutikka tuoda ensin kotipihaan Vantaalle ja siirtää se sitten keväällä Savonlinnaan ja tuoda Myrskylintu vasta kesällä merelle. Summanmutikan olisi voinut vaikka ajaa vielä syksyllä meritse Helsinkiin ja nostaa se vasta siellä maihin ja mahdollisesti sitten taas keväällä ajaa vesitse Savonlinnaan. Myrskylintu olisi kuitenkin pitänyt siirtää kumipyörillä, sillä Saimaan kanavaan sillä ei kannattaisi yrittää eikä aikakaan riittäisi yli viikon purjehdukseen. Lopulta päädyimme nopeimpaan vaihtoehtoon, eli Summanmutikka vietiin lavetilla suoraan Kemiöstä Savonlinnaan ja paluukuormassa Myrskylintu tuotiin kotipihaan.

Kuljetusliikkeen kanssa aluksi sovittuun aikatauluun tuli sitten tietysti muutoksia ja homma meni kiireiseksi. Meidän olisi pitänyt olla samaan aikaan pakkaamassa Summanmutikkaa Kemiössä kuljetuskuntoon ja siirtämässä Myrskylintua Ritosaaren mökkirannasta Savonlinnan Laitaatsiltaan, jossa sen pukki oli ja jossa sen voisi nostaa lavetille. Onneksi Kemiössä Summanmutikan talvitelakoinnista vuosia huolehtinut yrittäjä suostui erittäin ystävällisesti huolehtimaan veneen kuljetuskuntoon laitosta sillä aikaa kun Ippe huolehti Myrskylinnusta.



Summanmutikka saapui Savonlinnan Ritosaareen syyskuun 25. päivä ja saman tien Myrskylintu lähti kohti Vantaata. Ippe jäi laittamaan fiskaria talviteloille, eli pohjan pesu, moottoriin uudet öljyt sekä suodatin ja raakavesipuolelle glykolit. Metsän siimekseen rakennettiin Myrskylinnun vanhan hallin materiaaleista talvikoti uushankinnalle ja kaikki arempi materiaali siirrettiin lämpöiseen "jouluhuoneeksi" nimettyyn navetan vinttiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti