lauantai 6. kesäkuuta 2009

Taistelu lokkeja vastaan

Kun kesäkuun alussa palasimme mökille olivat lokit jo ehtineet vallata Summanmutikan pesimispaikakseen.


Hetken aikaa mietimme miten asiaan pitäisi suhtautua, mutta eihän siinä todellisuudessa ollut muuta vaihtoehtoa kuin siirtää pesä läheiselle luodolle munien tuhoutumisenkin uhalla.


Seuraavalla kerralla veimme Summanmutikalle tuliaisiksi kumikäärmeen, jollaisen moni oli kertonut toimivan hyvin linnunkarkoittimena.


Näitä lokkeja se ei kuitenkaan häirinnyt, vaan tuskin olimme päässeet takaisin rantaan, kun ensimmäinen lintu jo laskeutui käärmeen seuraksi ja pian hytin katto oli jälleen kirjavana lokin jätöksistä.

Valomastoon ripustetut cd-levyt tuntuivat toimivan hieman käärmettä paremmin, mutta emme vain kesän aikana löytäneet niille oikeanlaista kiinnitystapaa. Niiden kun pitäisi päästä pyörimään herkästi kevyimmässäkin tuulessa eivätkä ne saisi kieputtaa itseään maston ympärille tai katkaista siimojaan.

Kokeilimme myös siimojen virittelyä säteittäin valomastosta ympäri venettä, mutta niiden laittelemisessa oli enemmän vaivaa kuin veneen pesemisessä emmekä näin onnistuneet likaantumista kuitenkaan kokonaan estämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti